fp-banner-design

LA NOSTRA HISTÒRIA

És al 1739 quan en Simó Torner, boter de professió, contrau matrimoni amb Teresa Estalella, filla també de boter. Així es va donar continuïtat al taller de la família Estalella i va derivar cap a la nissaga dels Torner, que dura en diferents branques fins als nostres dies.

Als voltants del 1950 Josep Torner i Jove (sisena generació) i el seu fill Josep Torner i Martí, desprès de treballar en altres llocs, obren un nou taller a Vilafranca del Penedès, i es el 1998 quan es fa el trasllat a Sant Cugat Sesgarrigues, on Boteria Torner es troba actualment, essent Agustí Torner Samper el seu gerent, vuitena generació.

LES INSTAL·LACIONS

Disposem d’unes instal·lacions de més de 9.300m2 dels quals 1.800 són pavellons.

El roure utilitzat ha de reposar durant mínim de 24 mesos a l’aire lliure perquè la pluja i el sol s’encarreguin d’anar eliminant a poc a poc les impureses de la fusta.

La natura actua de manera que la fusta queda seca, i periòdicament controlem el grau de la humitat de la fusta exposada a l’aire lliure fins que assoleix entre el 15 i el 18%, graus adequats perquè s’iniciï la construcció de la bóta; una vegada la fusta ja és a punt, el boter comença a seleccionar-la i a donar-li forma.

Les dogues tenen un gruix que oscil·la entre 20 i 40 mm segons la capacitat del barril a construir.

1739 - Vilafranca del Penedès