Les nostres barriques, garantia de qualitat

A Boteria Torner fem una aposta decidida per la qualitat en la fabricació de les nostres barriques, posant una atenció especial en les matèries primeres i en el procés de fabricació. Garantim als nostres clients la qualitat de la fusta, amb certificat d’origen, procedent de França, Estats Units i diveros països europeus (Romania, Hongria, Ucraïna, …). Proveïdors amb els quals gaudim ja d’una dilatada vinculació i confiança. Especial menció mereix, també, l’experiència i el saber fer dels nostres operaris, i de la cura i atenció que posen en el procés de fabricació.

Aquets procés de fabricació a Boteria Torner, és essencialment artesanal, afavorint així una qualitat en la fabricació difícilment obtinguda en un procés essencialment mecanitzat i de producció en sèrie. Una vegada frabricades, les nostres barriques passen un control de qualitat, i s’entreguen als nostres clients sota garantia, i amb un servei postvenda compromès.

BARRICA 225L BARRICA 300L BARRICA 500L
GRUIX 27/30 mm 27/30 mm 38/40 mm
DIÀMETRE CAP 56 cm 62 cm 79 cm
DIÀMETRE VENTRE 72 cm 78 cm 90 cm
LLARG 96 cm 100 cm 115 cm
CÈRCOLS Ferro galbanitzat Ferro galbanitzat Ferro galbanitzat
Nº DE CÈRCOLS

  • Americà
8 (40×2 mm) 8 (40×2 mm) 8 (40×2 mm)
Nº DE CÈRCOLS

  • Francés, Europeu, Acacia, Cirerer
2(55×2)/2(45×2)/2(40×2) 2 (55×2) / 6 (40×2) 8 (50×2)
Nº DE DOGUES Entre 28 i 30 Entre 32 i 34 Entre 36 i 38
TORRAT Lleuger, Mig, Mig-plus i fort Lleuger, Mig, Mig-plus i fort Lleuger, Mig, Mig-plus i fort

La fusta

Dels boscos més selectes ens arriba un roure de creixement lent i de gra fi, que a més ha estat assecat en origen, o sigui en unes condicions climatològiques ideals i a l’aire lliure, i en un procés que té una durada mínima de vint-i-quatre mesos. A més, oferim una gamma d’alta qualitat de seleccions de roure de gra extrafí per l’elaboració dels millors vins. També fabriquem barriques amb fusta d’acàcia, cirerer i castanyer, fustes que han donat uns determinats resultats molt apreciats per segons quines qualitats es volen aportar als diferents vins. Des de fa uns anys, Boteria Torner té vigent un conveni de col·laboració i investigació amb la Universitat Rovira i Virgili, on s’han estat investigant els vins obtinguts amb tota la gamma de fustes que utilitzem per a la fabricació de les nostres barriques, resultats que posem a disposició dels nostres clients per a determinar quina es la barrica que millor s’ajusta a les seves exigències.

El torrat

El torrat és una de les parts més importants en el procés de fabricació d’una barrica, i és determinant a l’hora de conferir als diferents cellers una identitat i personalitat pròpies. A Boteria Torner únicament utilitzem trossos de la mateixa fusta sobrant per a la combustió dels nostres forns, aconseguint així una escalfor completament natural. Aquest és un procés a foc lent, amb una intensitat constant, que requereix temps, a més de l’experiència i atenció dels nostres mestres boters, aconseguint el tipus de torrat, de lleuger a “plus”, segons les demandes dels nostres clients. Aquests factors donen com a resultat un torrat de màxima qualitat.